AOV veel te duur?

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor de ondernemer veel te duur?

Ondernemen is risico’s nemen, maar welke risico’s draag je en welke verzeker je?

Veel ondernemers geven aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur te vinden, maar is dat terecht? Op deze vraag is niet 123 een goed antwoord te geven, want voor iedere ondernemer is de persoonlijke situatie immers weer anders.
Echter tussen helemaal niets verzekeren en je volledige inkomen verzekeren zit een groot verschil. Weet dat wanneer je niets verzekert, je ook niets krijgt (ook niet van de overheid!).

Periode overbruggen

Onderzoek wijst uit dat binnen 5 jaar het overgrote deel van de arbeidsongeschikte ondernemers weer aan het werk is. Maar is deze periode financieel te overbruggen als de vaste lasten gewoon doorlopen?
Bij een modaal inkomen praat je over 5 jaar al snel over een benodigd bedrag van € 150.000. De premies voor een  basisdekking vallen in de praktijk reuze mee. Helemaal als je weet dat de fiscus hier ook nog behoorlijk in bijdraagt (tot wel 50%) doordat de premie fiscaal aftrekbaar is.

Ons advies:

Laat uzelf goed informeren over de financiële risico’s bij arbeidsongeschiktheid en ga bij uzelf eerlijk na of de kosten afwegen tegen de financiële risico.
Wilt u weten wat een geschikte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u persoonlijk kost, neem dan contact met ons op voor een voorstel op maat.

Deel dit bericht op:

Heeft u een vraag?

Wij staan voor u klaar!

 

Bellen kan ook: 053-4861223

Informatie aanvragen

Graag advies over: