Eén zzp’er met meerdere eenmanszaken: kan dat?

De 1,2 miljoen zzp’ers in Nederland komen in alle bedrijfstakken van de arbeidsmarkt voor. Het meest in de cultuur, sport en recreatie. Meestal hebben zzp’ers één activiteit in hun eenmanszaak. Maar creatieve ondernemers ontwikkelen regelmatig nieuwe initiatieven die geld in het laatje brengen. Iemand in de zorg die ook fotografeert bijvoorbeeld. Of een thuiskapper die ook in de horeca werkt. Herkent u dit?
Een aanvulling op uw bestaande activiteit starten of een compleet nieuw product of dienst introduceren heeft gevolgen voor uw KVK-inschrijving, boekhouding en verzekerings- en belastingzaken. Bedenk dat uw eenmanszaak wel al uw activiteiten en diensten kan omvatten. Maar dat u als zzp’er niet meerdere eenmanszaken mag hebben. Andere rechtsvormen zoals een vennootschap onder firma (vof) of een besloten vennootschap (bv) kunnen wel.

Bekijk ‘7 tips bij de start van een extra bedrijfsactiviteit’ van de Kamer van Koophandel voor meer informatie. Kom voor passende verzekeringen bij ons langs. Wij adviseren u uitgebreid over de gevolgen van de aanvullende of nieuwe bedrijfsactiviteiten voor uw bedrijfsrisico’s.

Deel dit bericht op:

Heeft u een vraag?

Wij staan voor u klaar!

 

Bellen kan ook: 053-4861223

Informatie aanvragen

Graag advies over: