Financiële zekerheid bij ziekte

Ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers

Dit is niet alleen erg vervelend, maar brengt ook financiële risico’s en verplichtingen voor uw bedrijf met zich mee. Een medewerker die ziek thuis zit kan u veel geld kosten: bij een modaal inkomen kan uw loonschade oplopen tot wel € 80.000 per zieke medewerker. Dit wilt u natuurlijk graag voorkomen. Een goede ziekteverzuimverzekering vangt onverwachte kosten op en zorgt er tevens voor dat uw medewerkers vroegtijdig worden geholpen zodra er iets is met hun gezondheid of met hun situatie thuis. Daardoor kunnen zowel uw bedrijf als uw mensen verder.

Aanvullend inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Kan uw medewerker na twee jaar ziekte nog steeds niet (volledig) aan het werk? Dan krijgt u te maken met de WIA (Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Dit kan betekenen dat het inkomen van uw medewerker er flink op achteruit gaat. Een WGA Hiaat Aanvullingsverzekering kan de terugval in inkomen opvangen tot wel 70% van het oude loon, zodat de financiële gevolgen voor uw mensen beperkt blijven.

Collectieve ziektekostenverzekering

U kunt als werkgever een voordelige ziektekostenverzekering aanbieden voor uw medewerkers. Een goede ziektekostenverzekering draagt bij aan het terugdringen van het ziekteverzuim door:

  • vrije zorgkeuze
  • wachtlijstbemiddeling
  • ruime vergoedingen van fysiotherapie en psychische hulp.

Bovendien kunt u als bedrijf een aantrekkelijke korting op de ziekteverzuimverzekeringen ontvangen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Advies op maat

Welke inkomensverzekeringen zijn voor uw bedrijf de beste opties zonder dat er teveel premie wordt betaald?  Onze inkomens adviseur brengt graag samen met u in kaart wat de financiële gevolgen zijn van ziekte en arbeidsongeschiktheid voor uw bedrijf. Ook wordt er gekeken welke preventiemaatregelen kunnen worden genomen en welke oplossingen het meest geschikt zijn.

Uw adviseur:
Erwin Scholten
Telefoon: 053-4861223

Assurantieadvies aanvragen

Of bel ons: 053-4861223

Informatie aanvragen

Graag advies over: