Pensioen

Voor u als ondernemer of DGA

Pensioenmogelijkheden voor u als ondernemer of DGA

Als zzp’er, zelfstandig ondernemer of DGA dient u er rekening mee te houden dat u niet automatisch pensioen opbouwt. Wanneer u er straks warmpjes bij wilt zitten, tref dan nu al een regeling voor uw oude dag.

Voor de zzp-er, zelfstandig ondernemer en DGA bieden wij de volgende mogelijkheden om te sparen voor uw oude dag:

  • Lijfrente
  • Pensioenverzekering
  • Sparen of beleggen

Lijfrente

Met een lijfrentespaarrekening of een -verzekering bouwt u extra vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. Een lijfrente sluit u af bij een verzekeraar of een bank. U kunt kiezen of u gaat sparen met een gegarandeerde rente of gaat  beleggen (of een combinatie van beide). Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
Hoeveel u mag sparen is afhankelijk van uw jaarruimte en reserveringsruimte.  Als u een pensioentekort heeft, mag u in één jaar tot een bepaald maximumbedrag fiscaal aftrekken van uw inkomen. Dit wordt jaarruimte genoemd. Als u uw jaarruimte de afgelopen zeven jaar niet (volledig) heeft benut, heeft u daarnaast een extra aftrekmogelijkheid. Dit wordt reserveringsruimte genoemd.
Sparen via een lijfrente kan fiscaal erg interessant zijn. In  samenspraak met u en uw accountant of boekhouder rekenen wij dit graag voor u uit.

Pensioenverzekering (alleen mogelijk voor de DGA)

Als DGA  kunt u er voor kiezen om pensioen op te bouwen bij een pensioenverzekeraar. Bij deze verzekeraar regelt u niet alleen uw eigen pensioenopbouw, maar ook het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Welke pensioenregeling is voor u het meest interessant en bij welke verzekeraar kunt u dit het beste regelen? Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor of op uw locatie.

Sparen of beleggen

U kunt ook zelf netto in privé gaan sparen of beleggen voor uw pensioen. Belangrijk voordeel daarvan is dat u altijd direct over uw geld kunt beschikken. Daar staat tegenover dat u diverse fiscale voordelen mis kunt lopen. Een ander nadeel is, dat in praktijk blijkt dat veel ondernemers deze “pensioenpot” voor andere doeleinden gaan gebruiken.

Advies op maat

In samenspraak met u en eventueel uw accountant of boekhouder zorgt uw pensioenadviseur ervoor dat u de pensioenvoorziening krijgt die aansluit bij uw wensen en budget. In 5 heldere stappen werken wij toe naar een passend advies. Het gehele adviestraject en de nazorg onder één dak bij een vaste vertrouwenspersoon die uw persoonlijke belangen behartigd.

Uw adviseur:
Dick Geisink
Telefoon: 053-4861223

Pensioenadvies aanvragen

Of bel ons: 053-4861223

Informatie aanvragen

Graag advies over: